De Herentalse N-VA heeft dinsdagochtend van 6 tot 8.30u actie gevoerd aan het station in Herentals. Lijsttrekster Axana Ceulemans en N-VA-voorzitter Arnout De Cuyper deelden samen met andere actievoerders 1.000 Valentijnchocolaatjes uit.


Heel wat treinreizigers vonden het een fijne 'Een hart voor Herentals'-attentie en gingen kort in debat.

In een pamflet klaagt N-VA o.a. het uitblijven van de beloofde elektrificatie van de lijn Mol-Herentals en de slechte treinverbindingen in de Kempen aan.

Vrijdag volgt over dit dossier in Mol nog streekoverleg op de Resoc-vergadering. Dan wordt de lijn Mol-Herentals besproken.

Arnout De Cuyper : 'Station Herentals heeft dringend opknapbeurt nodig'
'De Herentalse treinreiziger mocht op Valentijn wel eens verwend worden', vindt Arnout De Cuyper.  'Vorige week werd de elektrificatie van de  lijn Mol-Herentals nog maar eens op de lange baan geschoven, met alle gevolgen van dien voor de reizigers.
Ook het station van Herentals is dringend aan een opknapbeurt toe. In dit station kan je geen duizenden mensen per dag ontvangen, dat ervaart elke Herentalse treinreiziger dag na dag. Dit is natuurlijk niet de schuld van het personeel dat hier werkt, maar wel van de triestige infrastructuur.
 
De verdeling van de investeringen in onze spoorwegen tussen Vlaanderen en Wallonië zit compleet scheef. Bergen, de thuisstad van premier Di Rupo, krijgt een volledig nieuw station dat minstens 150 miljoen euro zal kosten. Wij gunnen hen dat van harte, maar voor Herentals en voor de Kempen heeft men weeral geen euro over'.  

Actie dringend nodig : NMBS en Infrabel
Treinreiziger Johan G. uit Herentals (46) : 'Ik vind deze N-VA-actie heel goed.  Dat zou meer moeten gedaan worden.  Die van Brussel weten echt niet wat er in de Kempen op het spoor gebeurt.  NMBS en Infrabel schuiven de hete petat naar mekaar, dat is al jaren zo.   Er moet dringend actie komen, ik verlies per maand een hele dag aan tijd omdat treinen te laat aankomen of helemaal niet rijden.'